Rafaello jest słodyczem uwielbianym, nie tylko przez dzieci ale także dorosłych. Czy zastanawiałeś się kiedyś czy możliwe jest odwzorowanie tego smaku w domowym zaciszu?
Z tym przepisem – oczywiście, że tak! Dodatkowo domowo wykonany krem, zawiera mniej konserwantów oraz sztucznych słodzików niż ten kupny. Dlatego podczas tworzenia tego deseru postaw na dobrej jakości czekoladę oraz masło.
Składniki:
Przygotowanie:
Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (do garnka z wodą, ustawionego na wolnym ogniu wstaw miskę w której rozpuścisz swoje składniki)
Dodaj mleko skondensowane (niesłodzone) i całość dobrze wymieszaj. Następnie dosyp wiórki kokosowe i ponownie zamieszaj
Gotową masę przełóż do słoiczka lub innego wybranego naczynia i odstaw do lodówki na 3-4 godziny (najlepiej na noc jeśli masz taką możliwość). Jeśli chcesz użyć kremu do ciasta, możesz go użyć od razu, bez potrzeby chłodzenia. Gotowe. SMACZNEGO!