Paszteciki z kapustą bez jajek. Bardzo apetyczne, miękkie i delikatne. Uwielbiam to nadzienie.

Dziś pokażę Ci przepis na niezwykle apetyczne i miękkie paszteciki drożdżowe. Możesz wykorzystać dowolne nadzienie. Naszym ulubionym jest kapusta i takie też danie przygotujemy.

Składniki na ciasto:

  • 450 gramów mąki
  • 1 szklanka wody
  • 7 gramów suchych drożdży
  • olej do smażenia
  • pół łyżeczki soli

Składniki na nadzienie:

  • 1 kilogram kapusty
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1/4 łyżeczki suszonych liści mięty
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • pęczek koperku i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!