Domowe batoniki bounty – szybkie i łatwe w wykonaniu -20 min i na stole. Nikt im się nie oprze
Pyszne i zdrowe Bounty domowe! …a w dodatku szybkie i łatwe w wykonaniu!
Sklepowe słodycze są pyszne, ale niekoniecznie zdrowe. Często zawierają w sobie ulepszacze i konserwanty, które poprawiają ich smak, ale nie jakość.
Dlatego warto samemu przygotowywać łakocie – są zdrowsze i niejednokrotnie tańsze! Oto przepis na domowe batoniki, których smak znany jest chyba na całym świecie!
Aby zrobić szybkie, domowe Bounty, potrzebne będą:
- wiórki kokosowe – 3 szklanki
- czekolada mleczna – 200g (jeśli wolisz, możesz użyć czekolady deserowej)
- słodzone mleko skondensowane – 1 szklanka
Połącz wiórki kokosowe z mlekiem skondensowanym i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Z uzyskanego kremu uformuj podłużne, wąskie wałeczki i umieszczaj je na talerzu (najlepiej robić to wilgotnymi dłońmi).

Długość wałków zależy od upodobań – możliwe jest nawet uformowanie jednego, dłuuuugiego batonika! Czynność powtarzaj aż do zużycia całej masy. Następnie umieść wałeczki w zamrażalniku na około pół godziny.