Domowe batoniki bounty – szybkie i łatwe w wykonaniu -20 min i na stole. Nikt im się nie oprze

Pyszne i zdrowe Bounty domowe! …a w dodatku szybkie i łatwe w wykonaniu!

Sklepowe słodycze są pyszne, ale niekoniecznie zdrowe. Często zawierają w sobie ulepszacze i konserwanty, które poprawiają ich smak, ale nie jakość.

Dlatego warto samemu przygotowywać łakocie – są zdrowsze i niejednokrotnie tańsze! Oto przepis na domowe batoniki, których smak znany jest chyba na całym świecie!

Aby zrobić szybkie, domowe Bounty, potrzebne będą:

  • wiórki kokosowe – 3 szklanki
  • czekolada mleczna – 200g (jeśli wolisz, możesz użyć czekolady deserowej)
  • słodzone mleko skondensowane – 1 szklanka

Połącz wiórki kokosowe z mlekiem skondensowanym i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Z uzyskanego kremu uformuj podłużne, wąskie wałeczki i umieszczaj je na talerzu (najlepiej robić to wilgotnymi dłońmi).

Długość wałków zależy od upodobań – możliwe jest nawet uformowanie jednego, dłuuuugiego batonika! Czynność powtarzaj aż do zużycia całej masy. Następnie umieść wałeczki w zamrażalniku na około pół godziny.

Czekoladę rozpuść w wodnej kąpieli. Zmrożone wałeczki kokosowe maczaj w rozpuszczonej czekoladzie, tak, by w całości je pokryła.

Batony kładź na talerzu. Umieść go w lodówce, aż do pełnego zastygnięcia czekolady na batonikach.

error: Treść zabezpieczona !!