Dziś mamy dla Was przepis na kapustę po francusku. Niezwykle pyszne połączenie tego warzywa z mięsem mielonym, które świetnie sprawdzi się na spotkaniach rodzinnych i z przyjaciółmi.
Wlewamy wodę do dużego garnka i wstawiamy do zagotowania. W tym czasie z kapusty usuwamy górne liście, a gdy woda się zagotuje wkładamy do niej całe warzywo.
Cebulę obieramy ze skórki, siekamy i smażymy na patelni, aż stanie się przezroczysta. Dodajemy do niej mielone mięso i pozwalamy mu się smażyć na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy i trzemy na grubej tarce, a następnie dodajemy na patelnię do mięsa mielonego. Czekamy aż ziemniaki będą na pół gotowe i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
W misce mieszamy jajka z mlekiem. Wszystkie składniki są gotowe, więc można przystąpić do pieczenia. Liście kapusty rozkładamy w naczyniu do pieczenia, na nie kładziemy połowę mięsnego nadzienia i polewamy ubitymi jajami z mlekiem.