Zapiekane naleśniki z mięsem w 15 minut – wyjątkowy przepis. Nikt nie robi lepszych

Lubicie naleśniki na słono? Mamy dla Was wyjątkowo prosty przepis!

Składniki:

  • 5 jajek;
  • 5 łyżek mleka;
  • łyżeczka soli;
  • 350 gram mięsa mielonego;
  • 100 gram sera;
  • cebula;
  • 2 ząbki czosnku;
  • czarny pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Mięso mielone układamy w misce, dodajemy do niego posiekaną cebulę i czosnek. Następnie doprawiamy połową łyżeczki soli i pieprzem według uznania.

Ser trzemy na tarce z drobnymi oczami i dodajemy go do mięsnego farszu. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy.

W tym czasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe.

Do miski wbijamy 5 jajek, dodajemy 5 łyżek mleka, szczyptę soli, a następnie mieszamy przy użyciu trzepaczki. Patelnie smarujemy olejem i smażymy na niej naleśniki z jednej strony do momentu aż uzyskają złoty kolor. Z ciasta przygotowanego w ten sposób powinno wyjść 5 naleśników.

Na niesmażonej stronie naleśnika kładziemy mięso mielone, a ciasto zwijamy w rolkę.

Następnie układamy je na blasze do pieczenia posmarowanej olejem roślinnym i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

error: Treść zabezpieczona !!