Przygotuje te naleśniki na majonezie a rodzina nie odejdzie od stołu – lepsze niż te tradycyjne – lekkie, pyszne i delikatne

Jeśli szukasz alternatywy dla tradycyjnych naleśników na mleku, to przygotowałam dla Ciebie wyjątkowy przepis. Naleśniki, które Tobie polecam są lekkie i delikatne i pozostają przez długi czas miękkie!

Możesz jeść je na sucho, ale o wiele smaczniejsze są, gdy przełożysz je dżemem, owocami albo miodem. Nie lubisz na słodko?

Nadziej je pieczarkami albo mięsem mielonym lub każdym innym składnikiem, który uwielbiasz. Przepis, który Tobie polecam jest prosty i naprawdę szybki.

Do przygotowania naleśników potrzebujesz:

  • pół litra ciepłej wody,
  • 9 łyżek mąki pszennej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki cukru,
  • 15g cukru waniliowego,
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • szczyptę soli

Przed rozpoczęciem smażenia, rozgrzej patelnię, a następnie posmaruj ją olejem roślinnym, możesz rzepakowym. Na początku smażenia, postaw patelnię na średnim ogniu.

Wymieszaj wszystkie składniki ze sobą, a następnie rozprowadź niewielką ilość ciasta na patelni. Naleśniki smaż przez jedną do dwóch minut, a następnie odwróć je na drugą stronę.

Naleśniki możesz jeść jako deser albo danie obiadowe w zależności od tego jak lubisz. Smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!