Wygoda tego 7 dniowego ciasta polega na tym, że można codziennie przygotowywać z niego świeże wypieki. Poznaj ten unikalny przepis

Dobry przepis jest połową sukcesu udanego wypieku. Z tego przepisu uzyskuje się ciasto, którego długość przechowywania w lodówce wynosi tydzień.

Wygoda tego 7 dniowego ciasta polega na tym, że można codziennie przygotowywać z niego świeże wypieki. Osoby korzystające z przepisu, nie dadzą się zaskoczyć gościom, bo zawsze mają świeże, mięciutkie, niebiańsko pachnące bułeczki albo inne pyszne wypieki.

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 650 g mąki
  • 200 g masła
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 11 g suchych drożdży, w przypadku świeżych drożdży używa się ich trzy razy więcej
  • łyżeczka soli

Wykonanie:

error: Treść zabezpieczona !!