Twój nowy ulubiony dodatek: odkryj niebiańskie buraczki pieczone z miodem i octem balsamicznym.
Daj miodowi szansę odkrycia naturalnej, słodkiej nuty buraka i zasmakuj boskiego smaku. W połączeniu z tymiankiem, smak miodu i buraka zostaje wyniesiony na wyższy poziom.

Jeśli nie jesteś zwolennikiem intensywnego, ziemistego smaku surowego buraka, wypróbuj go upieczonego. W piekarniku burak transformuje się w kulinarny majstersztyk, zyskując słodkość i kremową konsystencję. Kompozycja miodu i octu balsamicznego równoważy i podkreśla słodycz buraka.

Przed umieszczeniem buraków w piekarniku, skrop je oliwą z oliwek, by smak stał się bardziej wyrazisty. Tymianek to wyjątkowe zioło, ale nie jedynie może towarzyszyć burakom.

Smak buraków, nie tylko jest intensyfikowany przez pieczenie, ale również zachowuje witaminy i składniki odżywcze. Staną się one źródłem wartości odżywczych, a także kuszącym dodatkiem do potraw.

Oto przepis na wyjątkowe buraki:
Składniki:
- 2 łyżeczki miodu
- 1 kg buraków
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- pół łyżeczki rozmarynu
- pół łyżeczki tymianku
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.

Buraki myjemy, obcinamy górę i dół. Większe kawałki kroimy na pół.

Każdy kawałek owijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 45 minut, do momentu zmiękczenia.

Po wystudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę.
