Zrobisz go w 2 minuty. Trudno w to uwierzyć, ale ten krem kawowy jest robiony bez śmietanki i mascarpone.
Trudno w to uwierzyć, ale ten krem kawowy jest robiony na bazie wody.
3 składniki, 3 minuty miksowania – i już otrzymujemy wspaniały i oryginalny deser, który może być spożywany sam lub jako dodatek do innych słodkich produktów. W smaku ten krem jest mocno kawowy i słodki.

Wypróbuj ten przepis, aby zachwycić małych i dużych gości wyjątkowym smakiem lekkiego kremu kawowego.
Składniki:
- zimna woda pitna (schłodzona w lodówce) – 140 ml
- cukier puder – 70 g
- kawa rozpuszczalna (może oczywiście być bezkofeinowa, jeżeli deser ma być dla najmłodszych) – 35 g
Przygotowanie:
Składniki umieść w misce i miksuj. Mieszanka powinna gęstnieć i zmieniać barwę.

Po kilku minutach ubijania krem powinien być sztywny i jasny, o konsystencji bitej śmietany.

Przed podaniem najlepiej wstaw deser do lodówki na kilka godzin. Krem będzie świetnym dodatkiem do ciast, deserów i owoców. Może również być jedzony jako samodzielny deser.