Kakaowy środek przeciwkaszlowy – Receptura od doświadczonego lekarza, która stawia na nogi. Przepis.

Będziesz potrzebować:

  • 300 g masła
  • 300 g miodu
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g kakao w proszku

To cudowne lekarstwo jest przygotowywane w następujący sposób. Rozpuść masło w garnku na ogniu. Nie zaleca się robienia tego w kuchence mikrofalowej.

Wlej olej do rondla i umieść na małym ogniu. Dodaj miód i mieszaj, aż będzie jednolita konsystencja. Konieczne jest mieszanie, żeby masa się nie zagotowała. Następnie dodaj cukier. Gotuj miksturę bez zdejmowania z ognia, aż się rozpuści. Na koniec dodaj kakao w proszku.

Po lekkim ostygnięciu masy kakaowej wlej ją do słoika i włóż do lodówki. Tam może być przechowywana do 6 miesięcy.

Jak stosować kakaowy środek przeciwkaszlowy

error: Treść zabezpieczona !!