Znikają ze stołu w kilka chwil: Przepis na gniazda mięsne Kilimanjaro – Hit w mojej kuchni.

Następnie ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy się ugotują, ostudź je i obierz. Dodaj do nich masło, mleko, 1 łyżeczkę soli oraz gałkę muszkatołową. Ugnieć ziemniaki na  puree. Dodaj twaróg i dokładnie wymieszaj.

Koncentrat pomidorowy połącz z wodą i 0,5 łyżeczki soli. Mieszaniną polej przygotowane wcześniej gniazda mięsne, by przykryła ona spód formy. Puree przełóż do szprycy cukierniczej. Następnie wypełnij mięsne gniazda nadzieniem.

Ser cheddar zetrzyj na tarce i posyp nim danie. Wszystko wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na dwadzieścia pięć minut. Gotowe gniazda mięsne podawaj posypane koperkiem. Gotowe!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!