Pyszne przekąski z jajek – robię co każde święta. Nikt nie robi lepszych

Przekąska z jajek sprawdzi się doskonale na każdym świątecznym stole. Można ją szybko i bez problemu przygotować. Ze względu na niską trudność – każdy sobie z nią poradzi.

Przekąska nie tylko wspaniale smakuje, ale również ładnie wygląda. Ciekawe połączenie smaków zachwyci wszystkich, którzy spróbują wyrobu. Skorzystaj z tego przepisu i wzbogać swoje domowe menu!

Składniki:

  • 1 ser śmietankowy
  • 20 g marchwi po koreańsku
  • 200 g szynki w plasterkach
  • 2 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka ugotuj, ostudź i obierz. Ser zetrzyj na tarce. Wykorzystaj do tego niewielkie oczka. Polecamy włożyć go wcześniej na parę chwil do zamrażarki, aby był twardy. Starty ser przełóż do miski. Marchew posiekaj w niewielkie kawałeczki i dołóż do sera.

Jajka zetrzyj na tarce i dodaj do pozostałych składników. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec przygotowywania masy dołóż majonez i dokładnie wymieszaj. Taki farsz rozłóż na plasterkach szynki i zwiń je w małe ruloniki.

Cienko pokrojona szynka powinna samodzielnie się utrzymać, w przypadku grubszej wspomóż ją wykałaczkami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!