Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.
Składniki:
- 4 jajka,
- 1,5 szklanki mąki,
- 0,5 szklanki mleka,
- 0,5 szklanki wody mineralnej,
- szczypta soli,
- łyżeczka cukru.

Przygotowanie:
Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Żółtka dokładnie wymieszaj z mlekiem, wodą, solą i cukrem. Ubite białka dodaj do żółtek i na koniec powoli wsypuj mąkę. Mieszaj delikatnie, aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Zanurz w nim rybę i usmaż ją na rozgrzanym tłuszczu.
Ryba w cieście serowym.
Składniki:
- 4 jajka,
- 2 łyżki mąki,
- 3 łyżki majonezu,
- 100 g twardego sera,
- sól,
- pieprz.

Przygotowanie:
Do miski wbij jajka i ubij je delikatnie z majonezem. Dodaj przyprawy. Starty na dużych oczkach ser wsyp razem z mąką do jajek i dokładnie wymieszaj. Serowe ciasto gotowe. Teraz analogicznie jak w poprzednich przepisach usmaż w nim rybę.