Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.
Składniki:
- jajko,
- 2 łyżki mąki kukurydzianej,
- sól,
- pieprz.

Przygotowanie:
Do miski wbij jajko, dodaj przyprawy i mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zanurz plastry filetów rybnych. Uwaga. Rybę w cieście z mąki kukurydzianej najlepiej smaży się na bardzo dużym ogniu.
Ryba w cieście ziemniaczanym.
Składniki:
- jajko,
- 2 łyżki mąki,
- 3 średniej wielkości ziemniaki,
- sól
- pieprz.

Przygotowanie:
Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do nich przyprawy, jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz możesz obtoczyć rybę w cieście i ją usmażyć.