Ich działanie się potęguje, gdy połączymy w równych proporcjach sok wyciśnięty z marchewki i świeżego imbiru. Przepis.

Sezon przeziębień i grypy w pełni. W sklepie, szkole i pracy słychać kaszlących i kichających ludzi. Co zrobić, aby uchronić się przed infekcjami bez stosowania leków z apteki? Wystarczy zastosować dwa produkty, które połączone ze sobą stają się eliksirem na wszystkie choroby.

Marchew i imbir, bo o nich mowa mają cudowne właściwości pomagające w walce z chorobą i jej przeciwdziałaniu. Chyba mało kto zdaje sobie sprawę z mocy tych dwóch składników. Walczą z chorobą, a do tego ich połączenie smakuje całkiem przyzwoicie w porównaniu do wielu leków, które można kupić w aptece.

Marchew to prawdziwa bomba witaminowa. Witaminy A, C oraz szereg witamin z grupy B są dostarczane do organizmu podczas jej spożywania. Jest bogata w fosfor, żelazo i potas. Ma pyszny słodki smak. Działa przeciwzapalnie oraz przeciwbakteryjne. W połączeniu z odpowiednimi substancjami pomaga w walce z chorobami układu oddechowego.

Zdrowotne działanie imbiru jest znane już od setek lat. Ma działanie terapeutyczne, które wykorzystywane jest przez ludzi na całym świecie. Poza tym jest chętnie dodawany do wielu potraw i napojów. Ma działanie rozgrzewające, dlatego jest idealnym dodatkiem do zimowych herbatek.

Łącząc ze sobą marchew i imbir można stworzyć napój, który pomaga podczas problemów z układem oddechowym. Jest lekarstwem na grypę, astmę, zapalenie oskrzeli, a także pomaga odkrztusić zalegająca wydzielinę w płucach.

Składniki na sok imbirowy z marchwią:

error: Treść zabezpieczona !!