Włoska szarlotka z jednej miski: Przygotuj w kilka minut i do piekarnika- najlepsza szarlotka jaką jadłam!
Doskonały przepis na włoską szarlotkę. Koniecznie spróbuj, jest bardzo prosty i smaczny. Aromat unoszący się podczas pieczenia zachwyca!

Potrzebujesz:
- 5 kwaśnych jabłek
- 100 g roztopionego masła
- 2 średniej wielkości jajka
- 250 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 100 g mąki pszennej
- Sok z cytryny
- 0,5 opakowania proszku do pieczenia
- 100 ml mleka
Dodatkowo:
- Masło do posmarowania formy
- Mąka do posypania formy
- Cukier puder do dekoracji

Przygotowanie:
Jabłka obierz, pokrój i na ćwiartki. Następnie ćwiartki pokrój na bardzo cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Umieść wszystkie pozostałe składniki w dużej misce i dokładnie wymieszaj, ale powoli. W rezultacie powinnaś otrzymać gładkie ciasto. Okrągłą blachę posmaruj masłem, posyp mąką. Umieść w niej jabłka i zalej ciastem.
Umieść przyszłe ciasto do pieczenia w nagranym do 180 stopni piekarniku i piecz przez około 45 minut na złoty kolor. Na koniec dokładnie posyp włoską szarlotkę cukrem pudrem.
Smacznego!