Odrobina słodyczy idealnie wzbogaca smak mięsa i powoduje, że kubki smakowe zaczynają szaleć! By potrawa z wieprzowiny była bardziej sycąca można do niej dołączyć również inne dodatki, takie jak jak ser, ziemniaki lub, mniej kaloryczny ryż.
Umyte i osuszone mięso pokrój na dość cienkie plastry. Dodatkowo rozbij je tłuczkiem aby stały się jak najcieńsze. Plastry mięsa skrop cytryną i oprósz pieprzem. Włóż je do naczynia i odstaw do lodówki na pół godziny.
W tym czasie ogórki pokrój wzdłuż na 4 części, a ser w kilku centymetrowe słupki. Teraz posól mięso, a następnie ułóż na brzegach plastrów po jednej ćwiartce ogórka kiszonego i po kawałku sera.
Następnie przełóż zrazy do naczynia żaroodpornego, rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiekaj jeszcze przez, mniej więcej,12 minut.