Pyszne i oryginalne ciasto orzechowe – Znakomity tort z pysznym kremem. Obłędny smak
Dziś przedstawimy Ci przepis na ciasto orzechowe, które może być zarówno tortem urodzinowym, jak i idealnym deserem na Święta i Sylwestra.
Jest ono dość wymagające w przygotowaniu, jednak odwdzięcza się niezwykle pysznym smakiem. Koniecznie wypróbuj naszą recepturę i zaskocz swoich bliskich.

Składniki na ciasto:
- 160 gramów mąki,
- 160 gramów cukru,
- 8 jaj,
- 100 gramów mielonych orzechów włoskich.
Składniki na krem:
- 4 jaja,
- 200 gramów cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 300 gramów masła,
- 50 ml mleka.
Składniki na chrupiące orzechy włoskie:
- 150 gramów cukru,
- 150 gramów orzechów włoskich.
Składniki na syrop:
- 200 ml wody,
- 2 łyżki cukru,
- rum do smaku i aromatu.
Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem. Ciągle mieszając dodawać pojedyncze żółtka jaj. Na koniec połączyć z mąką wymieszaną z orzechami.